Nyheter

RF i Vinslöv exporterar järnvägsutrustning till Nya Zeeland

– Vi är stolta över att få en förfrågan från andra sidan jordklotet, säger Hans Valdemarsson som är VD på RF System i Vinslöv. Det visar att vi är världsledande och att vi har stor flexibilitet att anpassa våra produkter efter kundernas behov.

I oktober kom, via vårt nyazeeländska systerföretag Doherty, en förfrågan från företaget KiwiRail som är Nya Zeelands största statliga järnvägsföretag. Förfrågan gällde utrustning för pågående renovering av linjen Johnsonville – Wellington. I linjen ingår Nya Zeelands längsta järnvägstunnel för frakt- och persontrafik med hela 8,8 km sträckning.

Nya Zeelands längsta järnvägstunnel

– Det var inte bara att skicka den efterfrågade utrustningen, berättar Jerry Berntsson som är säljare på RF. Den aktuella linjen är smalspårig och går genom gamla smala tunnlar där utrymmet är starkt begränsat och deras utformning av slipers var också annorlunda. Vi fick därför anpassa produkterna till de rådande förhållandena. Något som är lite av vår specialitet. Vi gillar utmaningar så efter lite diskussioner med våra utvecklings- och produktionsansvariga kunde vi presentera ett koncept som passade KiwiRail. Efter utvärdering valde KiwiRail att i ett första steg beställa två stycken slipersutläggare och en dubbel spårstoppare.

Fakta
Beställare: Kiwi Rails New Zealand
Produkter: Slipersutläggare & Spårstoppare
Säljare: RF-System AB, med huvudkontor i skånska Vinslöv ägs av det tyska företaget Kinshofer. Kinshofer Är ett tyskt bolag specialiserade på bland annat gripar och grävmaskinsutrustning har länge varit en av Europas ledande företag i branschen.

RF-System AB | © 2023 All rights reserved